Heb je een vraag? Hieronder zie je de veelgestelde vragen nog even op een rijtje

Via onze planningstool kun je online een afspraak maken. Wij begeleiden u hier graag bij per telefoon. Voor alle andere vragen zijn wij goed bereikbaar per telefoon of e-mail.

RIVM geeft aan dat zelftesten bedoeld zijn voor mensen zonder klachten, als aanvulling waarmee anders onopgemerkte besmettingen opgespoord kunnen worden. Zelftesten zijn niet bedoeld voor:

 

  • mensen met klachten
  • mensen die contact hadden met iemand met corona
  • mensen die terugkeren uit een hoog risicogebied

Zelftesten zijn minder betrouwbaar dan een PCR of antigeen test die door een professional wordt afgenomen. Onderzoek naar zelftesten laat zien dat, mits de zelftest juist wordt afgenomen,  de betrouwbaarheid tussen de 58% en 78% ligt.  Er is dus een gerede kans dat iemand een negatieve testuitslag krijgt terwijl die persoon wél besmet is met SARS-CoV 2 en het virus mogelijk op anderen kan overdragen.

Een positieve zelftestuitslag moet altijd bevestigd worden met een professioneel afgenomen PCR of Antigeen test.

Ja, onze PCR-testen op het coronavirus zijn RT-PCR’s. RT staat voor (real-time) reverse-transcriptie.

Vanaf 8 februari geldt het advies om kinderen met klachten te laten testen. Wij hebben extra aandacht voor jongere kinderen die bij ons getest worden. Op ons testlocaties nemen we bijvoorbeeld meer tijd voor de test.

Voor de PCR-test (incl. reiscertificaat) hebben we de speeksel variant wat als bijzonder aangenaam wordt ervaren door iedereen (en met name kinderen).

De sneltest wordt middels een swab afgenomen. Met een wattenstaafje wordt een uitstrijkje genomen uit de neus.

Afhankelijk van je keuze wordt de PCR-test middels een swab of speeksel afgenomen. Beide methoden zijn goedgekeurd door het RIVM waarbij je een internationale reiscertificaat ontvangt.  Ga wel na of het land van bestemming hier onderscheid in maakt.

Wanneer je een coronatest wil afnemen om te kunnen reizen, adviseren we je om 48 uur vooraf aan je reis de PCR test af te nemen. Echter, hanteert ieder land eigen richtlijnen hoe lang je na een test met een gezondheidsverklaring het land in mag reizen. Ga dit altijd zelf na.

Wanneer je een coronatest wil afnemen om alleen vast te stellen of je het coronavirus draagt, adviseren we je de Corona Sneltest af te nemen. Ons advies is om deze direct in te plannen als je in contact bent gekomen met een persoon die het coronavirus draagt, je aanwijzingen hebt dat je klachten hebt en je van plan bent op bezoek te gaan bij een persoon die tot een risicogroep behoort. Denk aan grootouders en chronisch zieken.

Sneltest

Wij streven ernaar om je binnen 20 minuten te voorzien van de sneltest uitslag per e-mail. De sneltest certificaat ontvang je binnen 2 uur. Moet dit nog sneller wegens je vlucht, dan horen we dat graag per e-mail nadat je een afspraak hebt gemaakt.

PCR-test

Indien je voor 11.00 uur bent getest, ontvang je dezelfde dag je testuitslag en certificaat. Houd er rekening mee dat het weleens kan voorkomen dat een analyse geen resultaat oplevert. In dat geval zal er een her-analyse plaatsvinden en uitslag later volgen.

 

Test je na 11.00 uur, dan zul je uiterlijk de volgende avond je uitslag en certificaat ontvangen. Houd er rekening mee dat het weleens kan voorkomen dat een analyse geen resultaat oplevert. In dat geval zal er een her-analyse plaatsvinden en uitslag later volgen.

 

Let er dus goed op dat je voldoende tijd neemt tussen de test en vertrekmoment rekening houdend met de richtlijnen van het land van bestemming/ reisorganisatie v.w.b. de geldigheidsduur van het certificaat.  

Het sneltest reiscertificaat ontvang je in het Engels.


Het PCR-test reiscertificaat ontvang je in het Engels. 

Op het moment dat je een afspraak hebt gemaakt, krijg je automatisch een bevestiging via de e-mail toegestuurd.

Mocht je na circa 10 minuten nog geen bevestigingsmail hebben ontvangen in je mailbox, dan raden wij je eerst aan om in je ongewenste e-mail te kijken, staat ook wel bekend als de map ongewenste e-mail / junk mail of Spam folder. Staat de bevestigingsmail niet in je ongewenste map, dan verzoeken wij je z.s.m. contact te nemen via de mail.

De richtlijnen qua certificering variëren per land. Denk hierbij aan het type certificaat dat benodigd is, de geldigheidsduur hiervan en extra benodigde documenten. Raadpleeg hiervoor de website van de ambassade land van bestemming of website vervoerder. 

Voor actuele reisadviezen heeft de rijksoverheid de Reisapp beschikbaar gesteld. Met de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane heeft u betrouwbare reisinformatie bij de hand en ontvangt u bericht wanneer een reisadvies verandert. Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het is de verantwoordelijkheid van de cliënt zelf om goed na te gaan wat de actuele status is van de richtlijnen qua certificering in het land van bestemming.

De antigeentest toont antigenen van SARS-CoV-2 aan in neus- en/of keelslijm. Antigenen zijn stukjes van het virus (eiwitten) die een afweerreactie kunnen opwekken in het lichaam. Als je het virus bij je draagt, laat de antigeentest dat snel zien; meestal een kwartier na het opbrengen van het monster op de testcasette.

De PCR-test toont specifiek stukjes genetisch materiaal van het nieuwe coronavirus SARS severe acute respiratory syndrome CoV coronavirus -2 aan. Het test-monster gaat naar een laboratorium voor de PCR-test. Bij de PCR- test worden kopietjes van een deel van het virus gemaakt. Een stukje genetisch materiaal van het virus wordt sterk vermenigvuldigd, om het aan te kunnen tonen.

De PCR en sneltesten die wij gebruiken zijn goedgekeurd oftewel ‘gevalideerd’ door het RIVM en voldoen daarmee aan de eisen zoals gesteld door de GGD en RIVM. 


Voor de sneltesten maken wij afhankelijk van beschikbaarheid gebruik van Roche en Abbott Panbio. De Roche Sneltest heeft een specifiteit van 99,68% en een sensitiviteit van 96,52 %. De Abbott Panbio heeft een specifiteit van 99.4% en een sensiviteit van 93.3% (98,2% voor gevallen met Ct waarde ≤ 33).

We bieden je als klant graag de best mogelijke service. Daarom kun je bij ons zowel online (bij het maken van een afspraak via de site) als op locatie (bij het maken van een afspraak via klantenservice) betalen. Kies zelf hoe je het liefst betaalt. 

Let op: Vooralsnog is het alleen mogelijk om contant op locatie te betalen. Binnenkort is het ook mogelijk om middels de pin op de locaties te betalen.   

Sinds 14 april 2020 is het mogelijk om bij ons tot uiterlijk 1 uur voor je afspraak te annuleren/ wijzigen. 

Annuleer/ wijzig je buiten deze termijn, dan vindt er GEEN restitutie plaats.

Annulering/wijziging kan alleen per e-mail worden aangevraagd.

Hoe werkt Covid Sneltest Loket?

Boek een afspraak

Maak een afspraak online en ontvang je afspraakbevestiging per e-mail (incl. factuur en instructies) binnen enkele minuten.

Snel getest

De test duurt ongeveer 5 tot 7 minuten. Je hoeft niet op de testlocatie te wachten. Wij zorgen ervoor dat de testuitslag bij je terecht komt.

De uitslag

De uitslag van de sneltest ontvang je per e-mail. De sneltest en PCR certificaat ontvang je op een simpel en beveiligde manier in een veilige omgeving.

Een tip van ons

Neem jouw paspoort of ID mee. Je kunt online betalen of voor het gemak contant op locatie.